Finans Haberleri

Lügat anlamına göre finans (finance), bilhassa hükümetler veya büyük firmalar tarafınca büyük miktarda para yönetimidir. Bir eylem olarak kullanıldığında, bir kişi veya kuruluş için fon sağlanması anlamına gelebilir. Kelime para yönetiminin her türünü tanımlamak için kullanılır.

Finans, takas yerine aracı olarak değiştirildiğinden parayla yakından ilişkilidir. Finans, tüm faaliyetlerin ömrüdür; ekonomik, sosyal ve idari. Finans, kamuya vergiler olarak, bankacılık ve finansal kurumlar için tasarruf olarak, ana paraya veya tahvil ya da tahvillere girişimci olarak akmaktadır. Sonrasında hükümet ve diğer kurumlar vasıtasıyla çeşitli kalkınma ve geliştirme dışı faaliyetler için kullanılmaya başlanır ve halka çeşitli şekillerde gelir olarak geri döner. Aşağıda verilen, finansın genel olarak anlaşılan bazı tanımları verilmektedir:

Iktisat

Kaynak tahsisi ile kaynak yönetimi, edinimi ve yatırımıyla ilgili bir iktisat dalı. Para ve piyasalarla ilgili mevzularla ilgilenir.

İş Dünyası

Finans borç ve / veya öz sermayenin ihracı ve satışı yoluyla para toplamaktır.

Uzmanlar: Finans, insanların mal varlıklarını vakit içinde belirlilik ve belirsizlik koşulları altında iyi mi tahsis ettiklerini inceler. Maliye, varlıkları risk seviyesine ve beklenen getiri oranına göre fiyatlandırmayı hedefler.

Bilimsel Görünüm: Finans, para, bankacılık, kredi, yatırımlar, varlık ve yükümlülüklerin yönetimini, oluşturulmasını ve çalışmasını açıklayan bilimdir.

Fonksiyon Görünümü: Finans fonksiyonu çeşitli fonksiyonları, faaliyetleri , finans haberleri ve süreçleri kapsar. Finansman işlevleri, bütçe işlevleri, risk ve getiri yönetimi, nakit akışı yönetimi, nakit yönetimi, finansal yönetim, risk ve yönetişim ve daha pek oldukca ilişkili işlevin pusulasıdır.

Finansın Özellikleri

Fonların Kanalize Edilmesi: Finansal sistemin, tüm ekonomilerde tehlikeli sonuç bir unsur olduğu herkesçe iyi bilinmektedir. Finans sektörü ve finansal piyasalar, fazladan fonları bulunan kişilerin fonlarını, yatırım yapılabilir fonlara sahip olmayan insanlara kanalize etme işlevini yerine getirmektedir.

Fonların Kazanılması, Tahsisi ve Kullanımı: Finansmanın bir işlevi olarak fonların edinimi, tahsisi ve kullanımı ile ilgilidir. Bir işletme doğru kaynaktan doğru zamanda doğru maliyetle kafi kaynağın bulunduğundan emin olmalıdır. İster menkul kıymet ihracı yoluyla ister bankadan borç verme yoluyla olsun, fon yükseltme biçimine karar vermesi gerekir. Fonlar edinildikten sonrasında, fonların çeşitli projelere ve hizmetlere tahsis edilmesi gerekir ve nihayet işin amacı, tahsis edilen fonların ne kadar etkili ve verimli bir halde kullanıldığına bağlı olan kâr elde etmektir. Fonların doğru kullanımı, sağlam yatırım kararlarına, finans haberlerine, uygun kontrol ve varlık yönetimi politikalarına ve işletme sermayesinin etkin yönetimine dayanır.

Hissedar Kazancını Maksimize Etmek: Herhangi bir işin amacı, şirketin payının bedeli ile ölçülen yatırımcıların servetini maksimize etmek ve yaratmaktır. Herhangi bir şirketin payının fiyatı, mevcut ve beklenen gelecek kazançlarının bir fonksiyonudur. Finans politika ve kazançları en üst düzeye çıkarmanın yollarını tanımlamada destek verir.

Finansal Yönetim: Sahiplerinin ekonomik refahını maksimize etmek, firmaların kabul ettiği finansal hedeftir. Dolayısıyla, finansmanın hedefleri, işletmelere kafi ve tertipli bir kaynak sağlanması ve sermaye tedarikçilerine adil bir getiri oranı sağlanmasıdır. Finans, kârlılık, likidite ve emniyet ilkelerine göre sermayenin ve mevcut kaynakların etkin bir halde kullanılmasını sağlayarak destek verir. İç yatırım, finansman ve iç kontroller için kati bir sistem sağlar. Ve son olarak, şirket menkul kıymetlerinin sağlam ve ekonomik bir kombinasyonunu geliştirerek sermayenin maliyetini en aza indirmeye çalışır.

Finans Kategorileri

Finans, üç ayrı alt kategoriye ayrılabilir: kamu finansmanı, kurumsal finansman ve kişisel finans. Bunların üçünde de birçok alt kategori bulunmaktadır.

Kamu Maliyesi: Kamu Maliyesi, iktisat eğitiminin bir parçasıdır. Kamu maliyesi, hükümetlerin ve kamu makamlarının finansal faaliyetlerinin incelenmesidir. Kamu finansmanı, finansın egemen devletler ve alt ulusal kuruluşlarla (devletler / iller gibi) ve ilgili kamu kurumlarıyla (örn. belediye tutumsal teşekkülleri) veya kurumlarla olan ilişkisini tanımlamaktadır. Hükümetlerin harcamalarını ve bu harcamaları finanse etmek için hükümetlerin kullandığı teknikleri açıklar ve analiz eder. Bir kamu kuruluşunun lüzumlu harcamalarının tanımlanması ve gelir kaynakları ile bütçeleme süreci ile ilgilidir. Kamu maliyesi analizi, bazı hizmetlerin hükümet tarafınca niçin sağlanıp sağlanmadığını ve hükümetlerin belirli vergi türlerine güvenmelerinin nedenini anlamamıza destek verir.

Kurumsal Finansman: Kurumsal finansman, bir şirketin faaliyetlerine para sağlama ve yönetme fonları sağlamaktır. Kurumsal finans, piyasa, genel kamu veya çeşitli finansal kuruluşlar gibi çeşitli kaynaklardan kaynakların finansmanını incelemeyi amaçlamaktadır. Bu süreçte kurumsal finans, varlıkları ve stok kıymetini en üst düzeye çıkarmaya çalışırken, risk ve karlılığı dengelemeyi amaçlamaktadır. Kurumsal finansmanın önemi, örgüt büyüdükçe kamu sorumluluğunun artması ve mülkiyeti yönetimden ayıran süreçte kurumsal mülkiyetin geniş dağılımı açısından ekonomik ve sosyal önemi ile vurgulanmaktadır.

Kişisel Finans: Kişisel finans, ferdin geleceği için plan yapması gereken finansal kararları ifade eder. Bu kararlar, parasal kaynakların edinilmesi, gelirin uygulanmasının planlanması, bütçeleme, miktar ve tasarruf moduna karar verme ve para kaynaklarının vakit içinde harcanmasına yönelik kararlar içermektedir. Bu süreçte, mevcut gelir düzeylerini veya öngörülen gelirleri etkileyebilecek ve bunları planlaması gereken çeşitli finansal riskleri ve gelecekteki yaşam vakalarını hesaba katması beklenmektedir.

Finans Sınıflamanın Kategorileri

1-Doğrudan ve Dolaylı Finans

Doğrudan Finans: Borçlu, borçlunun gelecekteki gelir / varlıkları ya da rezervleri üzerinden talep ettiği menkul kıymetleri (finansal araçlar da denir) satarak finansal piyasadan doğrudan borç alır.

Dolaylı Finans: Bu durumda tasarruf sahiplerinden borç alanlara para aktarma işlemi finansal aracılar (örneğin ticari bankalar) vasıtasıyla yapılır.

2-Kısa Vadeli ve Uzun Vadeli Finans

Her türlü işyerini oluşturmak için para gerekir. Bir işletme sahibi yatırımcıları işyerine para yatırmaya ikna etmeye çalışabilir ve bu para kısa süreli veya uzun vadede ödünç alınabilir.

Uzun Vadeli Finans: Uzun vadeli finansman, çoğu zaman, arazi, bina, makine ve tesis vb. Durağan(durgun) varlıklara yapılan yatırımlar için kullanılır ve kısa vadede geri ödenmez.

Kısa Vadeli Finans: Kısa vadeli finans, işletme sermayesine yapılan yatırımlar için kullanılır. İşin kısa vadeli gereksinimlerini karşılamak için kullanılır. Nakit kredi hesabı olması durumunda, kısa vadede veya talep üzerine geri ödenebilir. Kısa vadeli krediler çoğu zaman bir ila üç yıl arasında ödenebilir.

3-Finansal Kaynaklar

Fon kaynakları genel olarak sahip olunan ana paraya ve borçlanan fonlara ayrılabilir.

Iyelik Sermayesi

Iyelik sermayesi, işadamının kendisi tarafınca getirilen ve sermaye olarak anlatılan paradır.

Borçlanma İle Elde Edilen Ana para: Bu sermaye, banka, finans kuruluşu vb. Dış kuruluşlar tarafınca çoğu zaman kredi biçiminde verilen paradır.

https://anlikekonomi.com/